nieuws

Amerikaanse telescopische rupskraan van 10 tot 25 ton

bouwbreed Premium

Zwaans-Vakobel NV uit Antwerpen is de Benelux vertegenwoordiger van de Amerikaanse Mantis telescopische rupskraan. Deze kranen worden in een serie van vijf modellen gebracht in de gewichtsklassen van 10 tot 25 ton.

De Mantis telescopische rupskranen worden in Amerika vervaardigd door Spandeck Inc. Opvallend aan deze kranen is de lage opbouw van de bovenwagen waardoor een maximale hoogte bereikt wordt van nog geen 2,50 meter. Hierdoor levert het transport over de weg nauwelijks problemen op. Ook de breedte van de kraan is met maximaal 2,40 meter zeer handelbaar te noemen. In het terrein kan de onderwagen langs hydraulische weg verbreed worden.

De gehele serie wordt aangedreven door luchtgekoelde Deutz dieselmotoren waarbij de hydrostatische aandrijving zorgt voor een maximale rijsnelheid van ca. 5 km/uur.

Uitvoering

De kranen zwenken over de volle 360 gr. en zijn uitgerust met modern uitgeruste cabines die onder meer door een groot glasoppervlak (ook in het dak van de cabine) een ruim en veilig uitzicht garanderen.

De Mantis kranen uit de gewichtsklassen van 10, 13, 15 en 18 ton hebben een mast die uit drie secties is opgebouwd. Hiermee ke mastlengten worden bereikt van 7,50 tot 18,00 meter. De 25 tons machine is telescopeerbaar van 8,10 meter tot 25,2 meter met behulp van vier secties. De hefhoek op alle kranen varieert van -1 tot 78 gr. . Optioneel zijn jibs verkrijgbaar met een lengte van 5 tot 7,5 meter.

De hydraulisch uitschuifbare rupsen geven de Mantis telescopische rupskraan een grote stabiliteit in vrijwel elk terrein.

Reageer op dit artikel