nieuws

Akzo Nobel vergroot verfbelang in China

bouwbreed Premium

Akzo Nobel neemt een belang van 60 procent in de coatingsactiviteiten van Beijing Lion Coatings (BRLCC). Ook de eerder verworven participatie van 50 % in de poedercoatingsactiviteiten van BRLCC wordt uitgebreid. Daarover wordt momenteel onderhandeld. Het belang in de poederverven nam Akzo Nobel in januari 1992 over van DSM. Met een afzet van 28.000 ton (1994) behoort BRLCC tot de grootste verfproducenten in China. De onderneming telt 4300 mensen. Akzo Nobel maakt geen gegevens bekend over de omzet, evenmin over de overnamesom.

De resterende 40 % in de joint venture van BRLCC blijft in handen van oprichter Beijing Chemical Industry Group. Het accent van de nieuwe joint venture zal volgens het Nederlands/Zweedse chemieconcern liggen op de produktie van bouwverven en industriele lakken.

Reageer op dit artikel