nieuws

Zweedse betondakpannen op Nederlandse markt

bouwbreed Premium

Hoondert brengt betondakpannen op de markt van de grootste Zweedse betonnen-dakpannenfabrikant.

De pannen kenmerken zich door hun grote varieteit in kleuren en oppervlaktebehandelingen. Het paradepaardje van het bedrijf is op het ogenblik de Candor dakpan, die in de kleuren, terracotta, licht oranje, licht grijs en antraciet is te leveren. Bijzonder is dat dit type in hoogglans is uitgevoerd. Daardoor evenaren ze bijna de keramische dakpannen. De Zweedse fabrikant geeft keuze uit meer dan 30 kleuren in matglansen en doffe uitvoering. De dakpannen kenmerken zich verder door een hele dichte oppervlaktestructuur, waardoor algen- en mosgroei, alsmede vervuiling minder kans krijgen. Ze zijn met behulp van duurzame pigmenten op ijzeroxydebasis door en door gekleurd, zodat bij beschadiging geen plotselinge kleurverandering optreedt. Ze voldoen alle aan de DIN 1115.

Benders is volgens de importeur AHB aannemersbedrijf en Bouwmaterialenhandel Hoondert BV te Kapelle, de enige buitenlandse betondakpanfabrikant, die als leverancier in Duitsland is toegelaten door de Centrale Duitse dakdekkers associatie. Alleen in de Zweedse fabriek al worden ruim 30 miljoen dakpannen per jaar geproduceerd, waarvan 40% wordt geexporteerd. De dakpannen zijn op pallets te leveren. Voorts zijn de dakpannen per vijf stuks verpakt, wat het transport naar en op het dak vereenvoudigt en de kans op breuk en beschadiging minimaliseert. De dakpannen zijn bij verschillende bouwmaterialenhandelaren te verkrijgen.

Reageer op dit artikel