nieuws

Wormschroef-bevestiging

bouwbreed

Voor het bevestigen van constructies aan broze en brosse wanden heeft Unidek een wormschroef van kunststof ontwikkeld en op de markt gebracht. De kleinste uitvoering van de wormschroef, met een effectieve lengte van 90 mm en een schachtdiameter van 17 mm, heeft een afschuifkracht van 100 kilogram.

Hij is in een gat in de wand te draaien. In de wormschroef is op zijn beurt een M16 schroef voor de eigenlijke bevestiging van constructies te draaien. Hiermee is bijvoorbeeld een wastafel met behulp van vier van deze wormschroeven en M16 schroeven aan een wand van bijvoorbeeld ps (polystyreen) op te hangen. Op een gelijksoortige manier zijn andere sanitaire voorzieningen, leuningen en dergelijke aan te brengen. Voor grotere belastingen ontwikkelt het bedrijf Unidek BV te Gemert grotere en vooral dikkere exemplaren.

Reageer op dit artikel