nieuws

Woningbouw niet nadelig voor tuinders

bouwbreed Premium

De voorgenomen extra woningbouw in het Westland en de Bollenstreek hoeft niet nadelig te zijn voor de tuinders in die regio’s. Dat stelt het Landbouw-Economisch Instituut op basis van onderzoek dat het uitvoerde voor het ministerie van Landbouw.

Er zijn voldoende goede plekken in de rest van Nederland voor de telers om naar toe te verhuizen. Het verplaatsen van de bollenvelden naar elders gaat echter wel ten koste van toeristische aantrekkingskracht van de Bollenstreek rond de Keukenhof.

Door de oprukkende woningbouw in de Randstad zullen kassen vrijwel zeker moeten verdwijnen uit het Westland, het tuinbouwgebied tussen Den Haag en Rotterdam. In Noord-Holland gaat de voorgenomen huizenbouw ten koste van de bollenvelden. In beide regio’s zijn de tuinders fel tegen verkassen. Volgens de agrarische ondernemers zouden ze dan namelijk te ver verwijderd raken van veilingen, leveranciers en transporteurs.

Reageer op dit artikel