nieuws

Viaduct in Rijswijk in een keer gesloopt

bouwbreed

De sloop van een viaduct in Rijswijk (ZH) wordt circa twee maanden uitgesteld omdat het viaduct in 1959 op een verkeerde manier blijkt te zijn gebouwd. Oorspronkelijk was het de bedoeling het wegdeel in twee fasen te saneren, maar vanwege de fouten is besloten om het karwei in een keer te klaren.

Het gaat om het viaduct aan de Generaal Spoorlijn, dat in 1959 werd gebouwd. Tijdens het doorslijpen van de dwarsvoorspanwapeningsstaven bleek dat de buis waar een van deze wapeningstaven in was aangebracht niet met grout was volgespoten. “Op grond van de opdracht zoals die in 1959 was verstrekt, had dit wel moeten gebeuren”, aldus een toelichting van de gemeente. De 150 andere staven zijn eveneens niet met grout volgespoten. De fout heeft volgens de gemeente geen directe invloed op de veiligheid van het viaduct, zolang de constructie als geheel in stand blijft.

Reageer op dit artikel