nieuws

Uniek kunstwerk in ouderencomplex

bouwbreed

Woon- en zorgcentrum Nieuw-Geuzenveld te Amsterdam, dat onlangs werd opgeleverd, beschikt sinds enkele dagen over een uniek kunstwerk. Het bijzondere aan het werkstuk is dat “via lussen in het wegdek een signaal wordt afgegeven naar een computer in het woon- en zorgcentrum dat er een bus van lijn 21 aankomt,” aldus een toelichting. Vervolgens worden in het kunstwerk cijfers zichtbaar zodat de bewoners ke zien hoe lang het nog duurt voordat de bus aankomt.

Het kunststuk bestaat uit een spiegelwand en een lichtbak die haaks op elkaar staan. Op de spiegel is een tekst van de Franse dichter Baudelaire aangebracht en op de licht bak is een reproduktie te zien van ‘De Kus’ van de beeldhouwer Rodin. Ontwerper van het werk is de Rotterdamse kunstenaar Q.S. Serafijn.

Reageer op dit artikel