nieuws

Uit de tijdschriften

bouwbreed Premium

‘Slopen die man’ kopt De Groene Amsterdammer boven een artikel over de Rotterdamse burgemeester Peper. Niet alleen de voorzitter van de Stadspartij heeft kritiek op zijn (bestuurlijke) capaciteiten. Zijn eigen PvdA-achterban noemt hem ‘een absolute potentaat’. Is het voor de burgervader niet tijd om het wachtgeld op te strijken?

In Sjanghai valt gemiddeld een straat per dag ten prooi aan de slopers. Oude houten huizen gaan plat om plaats te maken voor de hoge betonpijlers voor een ringweg die de verkeersdrukte in de stad moet verminderen. Tot de eeuwwisseling is voor infrastructurele poen een extra bedrag van – 2,7 miljard uitgetrokken. Een verslag over de ontwikkeling van Sjanghai tot poort naar China.

Verder een interview met Gyorgy Konrad die eind jaren zestig het onlangs verschenen boek ‘De Stedebouwer’ schreef; een kritiek op de moderne stedebouwkunde.

Reageer op dit artikel