nieuws

Tweede spoorbrug bij Weesp geplaatst

bouwbreed

Afgelopen weekeinde is over het Amsterdam-Rijnkanaal een tweede spoorbrug geplaatst naast de reeds bestaande spoorbrug uit 1972 op het traject tussen Weesp en de Gaasperdammerweg. De gelaste stalen brug is op het dijklichaam aan de noordzijde van het kanaal samengesteld door Mercon Steel Structures BV uit Gorinchem. Dat is gedaan met elementen die in de fabriek in Gorinchem werden geprefabriceerd. De brug is met behulp van platformwagens van Mammoet en pontons van Smit Tak naar de overkant van het kanaal gevaren.

Deze methode werd gekozen omdat de doorvaarthoogte van de bruggen op de route naar deze locatie aanvoer van hijsbokken of van een complete brug verhindert. Met het po is f. 25 miljoen gemoeid. Het moet in 1997 gereed zijn.

Reageer op dit artikel