nieuws

Symposium in Spanje over stuwdammen vervaardigd van RCC

bouwbreed Premium

Van 2 tot 4 oktober vindt te Santander in Spanje een internationaal symposium plaats over stuwdammen van ‘roller compacted concrete’ (RCC). Wereldwijd zijn ca. 150 stuwdammen met deze techniek uitgevoerd. Het symposium wordt in Spanje gehouden, omdat daar 18 voorbeelden zijn, waarvan 12 in de afgelopen drie jaar gebouwd. Bovendien zijn nog enkele constructies in uitvoering, die na afloop van de bijeenkomst bezocht ke worden.

Tijdens het symposium worden 90 ‘papers’ gepresenteerd over de samenstelling van het beton en de kosten, sterkte-eigenschappen en duurzaamheid van stuwdammen van RCC. De bijdragen zijn in het Engels en Spaans; ze worden simultaan vertaald voor wie een van deze talen niet beheerst.

Informatie over het symposium is te verkrijgen bij SIASA Congresos SA, tel. 00 34 1 4574891, fax 00 34 1 4581088.

Reageer op dit artikel