nieuws

Still R70 verplaatst tankopleggers

bouwbreed

Tankbouwer Holvrieka ,onderdeel van de Burg-Holvrieka Groep, gebruikt in zijn reparatie-vestiging te Hendrik-Ido-Ambacht sinds kort een acht tons Still R70 diesel vorkheftruck voor het verrijden en verplaatsten van tankopleggers en tankcontainers.

Samen met de technische dienst en de werkplaats van de eveneens te Hendrik-Ido-Ambacht gevestigde Still-importeur werden de benodigde specifieke hulpmiddelen ontwikkeld voor deze toepassingen. Zo ontwikkelde men een speciaal verbindingsstuk ter vervanging van de trekker voor tankopleggers en een verticale spreader voor het oppakken van tankcontainers.

Op de R70 is tevens een luchtcompressor geinstalleerd voor de beremming van opleggers. Met de getroffen voorzieningen kan de acht tons R70 vrijwel alle in ons land toegestane tankcontainers en tankopleggers (lediggewicht 4.670 kg) verplaatsen.

Daarnaast verricht de R70 de normale heftrucktaken. Holvrieka beschikt daarmee in zijn onderhouds- en reparatiebedrijf over een multifunctionele machine die het bedrijf tijd, ruimte en handlingskosten bespaart. Voordien werden de tankcontainers is de reparatiehal gelost met de loopkraan en vervolgens met behulp van speciale karretjes van binnen naar buiten gereden en gestald. Nu ke ze met de spreader direct worden gelost en daarbij nog eens gestapeld worden. Dit geeft naast een tijds- ook een ruimtebesparing.

Met de aanschaf van een speciaal uitgeruste acht tons Still R70 dieselvorkheftruck bespaart Holvrieka tijd en geld.

Reageer op dit artikel