nieuws

Samenwerking MAN – Daewoo

bouwbreed

Tijdens een symposium ter gelegenheid van de viering van het 25-jarig bestaan van de samenwerking tussen MAN Nutzfahrzeuge AG en Deawoo Heavy Industries Ltd hebben beide partners een letter of intent getekend waarin de voortzetting van hun samenwerking is vastgelegd. Het ligt in de bedoeling dat MAN Daewoo gaat ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van dieselmotoren in de vermogensklasse van 100 tot 500 pk.

Doel is om in het jaar 2000 een compleet nieuw en modern dieselmotorenprogramma voor Daewoo gereed te hebben. De onderlinge levering van onderdelen wordt eveneens nagestreefd. Daarnaast wordt er gewerkt aan de uitbreiding van de samenwerking op bedrijfswagengebied. Het betreft hier slechts types die op de Koraanse markt ingezet ke worden.

Daewoo Heavy Industries Ltd uit Seoul heeft de afgelopen twintig jaar ongeveer 300.000 dieselmotoren met MAN-licentie gebouwd. Het Koreaanse bedrijf wil zijn activiteiten in de vrachtwagensektor de komende jaren aanzienlijk uitbreiden en bouwt daarom een nieuwe fabriek te Kunsan.

Reageer op dit artikel