nieuws

Rotterdams advies: geen opdeling in kleinere gemeenten

bouwbreed

Rotterdam mag niet worden opgedeeld in kleinere gemeenten. Wel kan de stad bevoegdheden inleveren bij de nieuw te vormen stadsprovincie. Hiermee wordt de angst van andere gemeenten in de regio weggenomen dat de Maasstad te veel invloed krijgt.

Dat is de conclusie van een adviescommissie, die bestaat uit leden van de Rotterdamse gemeenteraad en deskundige burgers. Het advies gaat lijnrecht in tegen het voorstel van minister Dijkstal van Binnenlandse Zaken. Die vindt dat het Rotterdamse stadsgebied buiten de snelwegen wel in kleinere gemeenten is te splitsen. Het voorstel van Dijkstal valt slecht bij de meeste regiogemeenten. Zij vinden Rotterdam in zijn voorstel nog steeds te machtig binnen de toekomstige stadsprovincie.

De adviescommissie meent aan dat probleem een einde te maken door belangrijke taken van de stad Rotterdam over te hevelen naar de stadsprovincie, zoals de ontwikkeling van de haven.

Reageer op dit artikel