nieuws

Rechter roept hulp deskundige in inzake Het Rond

bouwbreed

Rechter J. de Vries van de Raad van State heeft laten weten dat hij voorlopig geen uitspraak zal doen in de kwestie, die door Monumentenzorg en de Evangelische Broederschap bij hem is aangezwengeld. De twee instanties willen dat het Zeister bestemmingsplan Het Rond door De Vries wordt geschorst.

De Vries stuurt eerst een deskundige naar Zeist alvorens hij besluit of hij wel of niet schorst. Gemeente, provincie, Broederschap en Monumentenzorg krijgen nog de kans om om op het rapport van de deskundige te reageren.

In Het Rond staan de plannen, die het gemeentebestuur voor een deel van de kern van Zeist in petto heeft. Met name de voorgenomen verbreding van de Lageweg is de leden van het Broederschap en Monumentenzorg een doorn in het oog. Ook tegen de geplande nieuwbouw langs de Lageweg bestaan bezwaren.

Reageer op dit artikel