nieuws

Protest tegen helikoptervlucht Jorritsma

bouwbreed

Minister Jorritsma zou zaterdag met de trein naar Ede moeten komen, waar ze deelneemt aan een symposium tijdens de landelijke gemeentedag. Die dag heeft dit jaar milieuvriendelijke vervoersalternatieven als thema. Het past de minister dus niet om met een zeer milieu-onvriendelijke helikopter in Ede te arriveren.

Dat vindt de fractie van GroenLinks/Progressief Ede. De fractie heeft over deze kwestie gisteren een brief aan de minister geschreven. “Ede is uitstekend te bereiken per trein. We hopen dat we u op die manier mogen begroeten in het gemeentehuis in Ede, want uw komst vinden we een hele eer”, schrijft Els Boers van de fractie in haar brief.

Jorritsma zal in Ede het startsein geven voor de aanleg van de A30 tussen Bennekom en Ede. De progressieve fracties zijn altijd zeer tegen aanleg van het stuk snelweg geweest, omdat daarvoor een kostbaar stuk natuur op de Veluwe opgeofferd moet worden. Als het stuk snelweg klaar is, ligt Ede centraal in de doorgaande verbindingen van het westen naar het oosten; reden waarom andere politieke partijen en het gemeentebestuur zeer geijverd hebben voor aanleg van de A30.

Een woordvoerster van het ministerie van V en W verwijst de kritiek op de minister met gezwinde spoed terug naar de gemeente Ede. “Het is een aanbod van de burgemeester van Ede zelf, zodat de minister vanuit de lucht een goed beeld krijgt van het toekomstige trace van de A30. Als de fractie het daar niet mee eens is, moet ze aankloppen bij het eigen stadsbestuur.”

Reageer op dit artikel