nieuws

Park Duinenzathe moet wijken voor woningenbouw

bouwbreed

B en W van de gemeente Ooststellingwerf staan in hoofdlijnen achter het plan om pretpark Duinenzathe in Appelscha te verplaatsen. Een plan daarvoor is gemaakt door de Grontmij. Een definitief besluit wordt genomen wanneer de financiele consequenties bekend zijn.

In het plan van de Grontmij wordt het pretpark Duinenzathe verplaatst van de Boerestreek naar De Maden in Appelscha. Op het vrijgekomen terrein worden recreatie-appartementen gebouwd. De Boerestreek zelf wordt een wandelboulevard die zich voortzet tot het nieuwe pretpark.

Het autoverkeer wordt door een nog aan te leggen nieuwe verbindingsweg langs een andere route geleid; ook een nieuw parkeerterrein is in de plannen opgenomen. Verder komt er een nieuwe toegangsweg naar het miniatuurpark in Appelscha. Om de verplaatsing mede te financieren, is de bouw van 50 recreatiebungalows noodzakelijk. Deze verrijzen waarschijnlijk op natuurterrein De Hildenberg. De nog onbekende kosten zullen worden gedragen door Duinenzathe, de gemeente en de provincie.

Met de aanleg van een nieuwe verbindingsweg hopen de initiatiefnemers nog dit jaar een begin te maken. De aanleg van een nieuw parkeerterrein en de uitplaatsing van het pretpark staan gepland voor 1998. In 2000 volgen de nieuwe appartementen.

Reageer op dit artikel