nieuws

Opleidingsinstituut BOB nu verzelfstandigd

bouwbreed Premium

Deze week is BOB Opleidingen Bouwcentrum geheel ‘losgekomen’ van het AVBB. Het bedrijf zal voortaan zelfstandig opereren. Wel zal het bestuur van de stichting BOB bemand blijven door drie ondernemers uit de AVBB-achterban.

Volgens algemeen directeur C. Slingerland is de volledige verzelfstandiging van BOB Opleidingen Bouwcentrum een logisch gevolg van de in 1989 ingezette afscheiding van de werkgeversorganisatie. “In 1989 kreeg het ‘werkbureau’ BOB een eigen vestiging in Zoetermeer. Toen al werden de subsidies op de opleidingen afgeschaft en was het de bedoeling dat wij ons zelf gingen bedruipen.”

Vervolgens nam de BOB in 1993 Opleidingen Bouwcentrum uit Rotterdam over. “Dat eerste jaar was het aanpoten om een positief resultaat te bereiken. We hebben een hoop moeten investeren, onder meer in een nieuwe huisvesting in Waddinxveen. Vorig jaar (1994) hebben we echter met een positief resultaat afgesloten.”

Het opleidingsbedrijf blijft zich, aldus Slingerland, richten op het ontwikkelen en geven van opleidingen voor het kader en management in de bouw. Daarnaast zal de organisatie haar activiteiten verder gaan uitbreiden. Slingerland: “Vorig jaar zijn we al begonnen met het opzetten van opleidingen voor het management in de vastgoedbranche. Dat gaan we verder uitbouwen. Voorts gaan we ons aanbieden als adviseur voor het opleidingsbeleid in de bedrijven.”

Congressen

Het bedrijf organiseert sinds kort ook korte congressen in samenwerking met de Stichting Bouwresearch over bouwwetenschappelijke onderwerpen. “Dat is een puur commerciele activiteit. In dat kader zijn we ook van plan bouwpovoorlichting te gaan doen voor grote bouwpoen als bijvoorbeeld de Betuwelijn en de hsl.”

Reageer op dit artikel