nieuws

Opknappen Bijlmer kost f. 322,5 miljoen

bouwbreed

Het Amsterdamse college van B en W wil f. 322,5 miljoen beschikbaar stellen voor de verdere verbetering van het woningbezit van de Woningcorporatie Nieuw Amsterdam in de Bijlmermeer. Dat heeft wethouder D. Stadig meegedeeld.

De gemeenteraad zal het plan waarschijnlijk nog deze maand goedkeuren. Het Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting (CFV) stelt f. 270 miljoen beschikbaar. In 1993 gaf de gemeente al f. 169,6 miljoen voor de eerste fase van het vernieuwingsplan. “De bulk van het geld gaat naar verbetering van de flats”, aldus Stadig. De flat Hoogoord, die onlangs geheel is gerenoveerd, kan als voorbeeld dienen.

De Woningcorporatie Nieuw Amsterdam bezit 13.000 woningen. Ze speelt een belangrijke rol in de vernieuwing van de Bijlmermeer. Het totale opknapprogramma, dat in het jaar 2006 moet zijn afgerond, behelst sloop van 3000 woningen, verbetering van 8000 huurwoningen, verkoop van 750 appartementen en het te koop aanbieden van 600 al verbeterde laagbouwwoningen aan de bewoners. Bovendien wordt de Woningcorporatie financieel gesaneerd. Verder gaan veertien parkeergarages onder de slopershamer. Met de hele operatie is een kleine f. 2 miljard gemoeid.

Niet bekend

Reageer op dit artikel