nieuws

Onderwereld actief in Brabantse bouw

bouwbreed

Horeca, bouw, transport en reiniging zijn kwetsbare branches binnen het regiokorps Brabant-Zuid-Oost. De politie heeft sterke aanwijzingen dat vooral in Eindhoven in die sectoren sprake is van verwevenheid tussen onder- en bovenwereld en dat daarbij criminele gelden boven water komen.

Dat heeft W. van Amerongen, chef van de afdeling georganiseerde criminaliteit, woensdag verklaard voor de parlementaire enquetecommissie opsporingsmethoden politie en justitie. De Eindhovense recherchechef gaat daarmee verder dan de prof.dr. C. Fijnaut, de wetenschapper die namens de enquetecommissie de aard, ernst en de omvang van de criminaliteit in Nederland onderzocht. Volgens de hoogleraar is geen sprake van verregaande verwevenheid tussen onder- en bovenwereld, al erkent ook hij dat de horeca en de transportwereld kwetsbaar zijn voor criminele invloeden.

Reageer op dit artikel