nieuws

Noordwolde ideale locatie kuuroord

bouwbreed

De gemeente Weststellingwerf staat niet onwelwillend tegenover de plannen voor de bouw van een hydrotherapeutisch centrum in Noordwolde. Speciaal voor het realiseren van het kuuroord is een stichting in het leven geroepen. Het water dat daar op een diepte tussen de 500 en 800 meter in de bodem zit, heeft volgens de stichting een heilzame werking. De kosten voor het aanleggen van een bronnenbad worden geraamd op f. 20 miljoen.

Vijf jaar geleden werden het plan al eens gepresenteerd maar toen was er onvoldoende financieel draagvlak. Momenteel wordt gezocht naar nieuwe geldschieters. De stichting probeert de Van Wijnen Groep in Gorredijk te interesseren voor het plan, maar die voelt er weinig voor zich als risicodragende partij op te stellen.

Secretaris Lourens Bultstra wilde inhoudelijk geen commentaar geven op de plannen. “We zijn ermee bezig maar het is nog onduidelijk op wat voor termijn we met een concreet plan naar buiten ke komen. Het gaat hier per slot van rekening niet om een paar premie A-woningen.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels