nieuws

Noordoostpolder investeert in bungalowpark

bouwbreed

De gemeente Noordoostpolder trekt f. 5,2 miljoen uit voor de aanleg van in totaal 1000 recreatiewoningen in Marknesse. De uitvoering is in handen van Projectontwikkelingsmaatschappij New Parc Bosbeek BV uit Teteringen. Het project wordt in twee fases (respectievelijk 200 en 800 woningen) uitgevoerd.

In eerste instantie wilde New Parc Bosbeek BV de 1000 woningen bouwen op het terrein van het Waterloopkundig Laboratorium in het Voorsterbos. Dat bleek gezien het groot aantal bezwaren van omwonenden niet mogelijk.

De realisatie van 200 woningen op dit terrein wel. Aannemersbedrijf Roosdom-Tijhuis BV uit Rijssen draagt zorg voor de uitvoering. De bouw van de resterende 800 woningen vergt f. 200 miljoen. De woningen verrijzen op landbouwgrond naast het Voorsterbos.

In 2006 moet het landhuizenpark dat een oppervlakte van 60 tot 80 hectare beslaat gereed zijn. Behalve woningen worden ook horecavoorzieningen, winkels, een jachthaven en diverse sport- en ontspanningsfaciliteiten gerealiseerd.

Reageer op dit artikel