nieuws

Nederlandse inbreng bij vooronderzoek Fehmarn Belt

bouwbreed Premium

De Duitse en Deense verkeersministeries hebben een contract ondertekend met een internationaal samenwerkingsverband voor het vooronderzoek inzake de mogelijkheden van de bouw van een vaste oeververbinding over de Fehmarn Belt in de Oostzee.

De studies worden uitgevoerd door Fehmarn Belt Traffik Consortium, dat de EU-inschrijving hiervoor heeft gewonnen. Het consortium bestaat uit een reeks bureaus uit niet alleen de twee betrokken landen Denemarken en Duitsland, maar ook uit Nederland. De Nederlandse partner is de Hague Consulting Group BV. Verder gaat het om onder meer het Deense Carl Bro Anlaeg, het Duitse BVU Beratergruppe Verkehr und Umwelt GmbH en het Institut voor Seeverkehrswirtschaft und Logistik. Fehmarn Belt Traffik Consortium gaat zich voor een mede door de EU te financieren contractsom van DM 4 miljoen bezighouden met de verkeersprognoses en -analyses voor de verbinding. Deze moeten antwoord geven op de vraag, welk effect de infrastructurele verbinding heeft op de verkeersstroom.

Reageer op dit artikel