nieuws

Museum Het Nijenhuis zit erg krap in jasje

bouwbreed

Museum Het Nijenhuis in Wijhe gaat drastisch uitbreiden om zijn internationaal bekende collectie van oude en moderne kunst beter te ke exposeren. Oud-directeur dr. Dirk Hannema van Museum Boymans-Van Beuningen in Rotterdam nam als laatste bewoner van kasteel Het Nijenhuis het initiatief voor het verzamelen van de kunst. Het museum zet het beleid van Hannema voort. Daardoor is er een groot gebrek aan ruimte ontstaan.

Gezien het bijzondere karakter van kasteel Het Nijenhuis, de bijgebouwen, tuinen en park krijgt de architectuur van het nieuwe gedeelte speciale aandacht. De provincie Overijssel, eigenaresse van de buitenplaats, heeft daarom een ontwerper gezocht die niet alleen ervaring heeft met het inrichten van musea maar die eveneens vertrouwd is met het bouwen in een historische context. Zij heeft daarom Gunnar Daan uit Oosternijkerk gekozen.

De uitbreiding gaat f. 5 miljoen kosten. Voor tijdelijke exposities komt er een ruimte van ongeveer 600 vierkante meter bij. De orangerie wordt geschikt gemaakt voor het houden van lezingen en ontvangsten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels