nieuws

Milieuvriendelijk trace A73 kost f. 115 mln extra

bouwbreed

Rijkswaterstaat Directie Limburg heeft een aanvullende mer-studie gemaakt voor het aan te leggen trace van de A73 tussen Roermond en St. Joost. De milieuvriendelijke aanleg kost f. 115 miljoen extra. De raming is f. 420 miljoen. De aanvullende reportage is gemaakt omdat minister Jorritsma bij de keuze van A-variant, op 3 maart 1995, besloot enkele aanvullende wijzigingen door te voeren.

Zo moet er een tunnel aangelegd worden onder de rivier de Roer in plaats van een brug. Tussen de dorpen St. Joost en Lerop moet de A73 drie meter onder het maaiveld, zo kort mogelijk bij de spoorverbinding Echt-Roermond.

Vier alternatieven werden bekeken. Het nul-tarief is niet reeel en levert geen extra kosten op; het dient als referentiekader voor de overige drie keuzes.

De goedkoopste variant die het meest schadelijk is voor het milieu vergt f. 335 miljoen. De derde variant is gebaseerd op de raming van f. 420 miljoen en de vierde variant kost inclusief de genoemde f. 155 miljoen f. 535 miljoen. Minister Jorritsma neemt einde 1995 een definitief besluit.

Reageer op dit artikel