nieuws

Metselbox voor de kleine ‘aannemer’

bouwbreed Premium

Voor de klussende particulier die een muurtje wil metselen, is er nu de ideale oplossing: de Metselbox. De Metselbox is een doos waarin de particulier een beperkte hoeveelheid gebruiksklare metselspecie kan bergen die hij net als een aannemer met een vrachtwagen kan laten thuisbezorgen. De doos kost f. 165 en is ontworpen op initiatief van Metselmix, een vereniging van 50 producenten van gebruiksklare metselspecie. Momenteel wordt de metselbox bij wijze van proef in Twente en in de oostelijke Achterhoek geintroduceerd.

“Uit de bouwmaterialenhandel kwam de vraag of onze vereniging geen oplossing kon bedenken voor het feit dat als een particulier een muurtje wil metselen van bijvoorbeeld 750 stenen, hij daarvoor 17 zakken kant en klare metselspecie moet halen”, vertelt Hennie Ardesch. Hij is bestuurslid van Metselmix en commercieel directeur van Betoncentrale Twenthe in Hengelo. Metselmix stapte met het probleem naar de Innovatiecentrale Overijssel die vervolgens Verpakkingsonderneming Orko-Pak uit Zwolle inschakelde. Het Zwolse bedrijf ontwikkelde een sterke, opvouwbare doos en de Metselbox was geboren. “Doe-het-zelvers ke nu op het tijdstip dat het hen uitkomt een beperkte hoeveelheid metselspecie laten thuisbezorgen. Behalve op zaterdag en zondag. De cao voor de betonmortelindustrie verbiedt dat.”

Reageer op dit artikel