nieuws

Kuiper uit de race voor bedrijvenpark Heerlen-Aken

bouwbreed

Het ontwerp van Kuiper Compagnons voor het grensoverschrijdende bedrijvenpark Heerlen-Aken is afgewezen. De stuurgroep van de gemeenten Heerlen-Aken noemt het plan “technisch en economisch ingewikkeld”. Het ontwerp van Kuiper, dat voorziet in het aanleggen van ondergrondse bedrijven, is te revolutionair. De ontwerpen van een Engels en Duits ontwerpbureau voldoen eveneens niet. Zij zijn te weinig experimenteel. Beide bureaus krijgen een herkansing.

De diverse overheden hebben voor het ‘voorbeeldpo’ tientallen miljoenen beschikbaar gesteld. De eis luidt wel dat uiterlijk begin 1997 een rechtsgeldig bouwplan klaar is. Heerlen en Aken hebben om die reden een strak tijdschema opgesteld. Door het afwijzen van de ontwerpen treedt nu mogelijk vertraging op.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels