nieuws

Koudijs jubileert al bouwende

bouwbreed

Aannemingsmaatschappij Gebr. Koudijs BV viert haar 50-jarig jubileum op ‘uitdagende’ wijze.

Op 29 en 30 september wil de in Oud-Beijerland gevestigde aannemer het Fort aan den Hoek van Hoek van Holland – ook bekend als het Nederlands Kustverdedigingsmuseum – weer in originele staat terugbrengen. In exact 24 uur moeten de drie geschutskoepels die ooit door de Duitsers werden geroofd terug worden geplaatst. Extra moeilijk is dat elke koepel van een andere materiaalsoort wordt gemaakt (hout, staal en zand) waarbij over elke koepel een omhulsel zal worden aangebracht van spuitbeton voorzien van het benodigde bewapeningsstaal. Naast 125 medewerkers zal op 29 september ook heel wat kilometers materieel zich richting Hoek van Holland begeven: ruim 80 vrachtauto’s, mobiele kranen, containers, keten en diepladers. De NS zal voor belangstellenden de treinen vanaf Rotterdam CS laten doorrijden naar Hoek van Holland Strand. Het hele karwei moet aanstaande zaterdag om 14.00 uur zijn geklaard.

Reageer op dit artikel