nieuws

Kleinere garage bij ziekenhuis Alkmaar

bouwbreed Premium

De plannen voor een garage ten behoeve van het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) zijn aangepast. De garage krijgt 400 plaatsen en op een naast gelegen terrein komt een parkeervoorziening van twee gebouwde lagen en en een begane grond. Deze voorziening biedt ruimte aan 170 plaatsen. Oorspronkelijk waren 300 parkeerplaatsen gepland, maar hiermee ging het ziekenhuis niet accoord.

“Het MCA stort een bedrag van f. 2 miljoen in het Fonds Parkeervoorzieningen Binnenstad om het onvoldoende aanbrengen van parkeerplaatsen op eigen terrein te compenseren,” aldus een toelichting van de gemeente. De bouwkosten bedragen circa f. 30 miljoen. De prijs is hoog vanwege de zanderige ondergrond. “Hierdoor is het noodzakelijk om in een bouwput te werken met waterdichte wanden en bodem. Ook moet er een betonnen garagevloer komen. De bouwkosten worden verhoogd met de kosten van het bouwrijp maken, zoals het aanleggen van de riolering, kabels en leidingen,” aldus een toelichting van de gemeente.

Het gemeentebestuur is bezig met het ontwikkelen van een verkeersplan voor Alkmaarderhout, dit is het gebied rond het ziekenhuis. De verkeersmaatregelen worden uitgevoerd nadat het de garage is gebouwd. In 1998 wordt de garage vermoedelijk in gebruik genomen, geprobeerd wordt echter de bouwtijd te versnellen vanwege de parkeerproblemen in de binnenstad.

Reageer op dit artikel