nieuws

Inspectiedienst legt werk aan weg stil

bouwbreed Premium

De Inspectiedienst SZW (voorheen Arbeidsinspectie) heeft donderdag werk aan de provinciale weg N 458 stilgelegd. Er was sprake van een levensgevaarlijke situatie voor de wegwerkers omdat er onvoldoende afstand was tot het voorbijrijdende verkeer.

Het is de derde keer in tien dagen dat de Inspectiedienst werk aan een weg heeft stilgelegd. Momenteel voert de dienst een landelijk inspectieprogramma uit naar de veiligheid van werknemers bij asfalteringswerk. Om de wegwerkers behoorlijk te beschermen is het essentieel dat er voldoende afstand bestaat tussen hun werkplek en het voorbijrijdende verkeer. Dat is een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid van de opdrachtgever en de aannemer.

Uiterst middel

Naar nu blijkt, is de veiligheid lang niet altijd gegarandeerd. Om aan levensgevaarlijke situaties een eind te maken, heeft de Inspectiedienst inmiddels werk aan drie provinciale wegen moeten stilleggen. Volgens een woordvoerder gaat het om de wegen Woubrugge-Leiderdorp, Alphen aan den Rijn-Bodegraven en Nieuwerbrug-Woerden.

De woordvoerder van de Inspectiedienst benadrukt dat het stilleggen van het werk een uiterste middel is dat alleen bij levensgevaarlijke situaties wordt toegepast. Het werk kan pas verdergaan als de opdrachtgever en de aannemer de veiligheid ke garanderen.

Reageer op dit artikel