nieuws

HAM Dredging versterkt Britse oostkust

bouwbreed

HAM Dredging heeft van de National Rivers Authority opdracht gekregen voor een omvangrijke zandsuppletie aan de Britse oostkust. Het bedrijf zal 18 kilometer kustlijn tussen Skegness en Mablethorpe versterken met ruim zes miljoen kubieke meter zand. De aanneemsom beloopt f. 80 miljoen. HAM begint deze maand met de werken. Tot aan de afronding in 1998 spuit de onderneming elk jaar van april tot november zand op.

Een sleephopperzuiger wint het zand 20 kilometer uit de kust. Het baggerwerk vindt zeven dagen in de week rondom de klok plaats. Het project vormt de tweede fase van het programma ter bescherming van de kust van Lincolnshire. HAM realiseerde tussen augustus 1994 en augustus 1995 ook de eerste fase. Hierbij ging het om een zandsuppletie van 800.000 kubieke meter zand over twee kilometer nabij Skegness.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels