nieuws

Grote maquette van gemeentehuis in Veldhoven

bouwbreed

Inwoners van het Brabantse Veldhoven ke het komend weekeind in het kader van de landelijke Gemeentedag precies zien hoe groot een geplande uitbreiding van het gemeentehuis wordt. De gemeente heeft namelijk besloten een maquette te bouwen met een schaal van 1 op 1. Bovendien verrijzen op het plein voor het gemeentehuis nog enkele andere projecten, zoals een waterplas, eveneens op ware grootte.

De maquette wordt opgetrokken uit steigerbuizen, kunststof pijpen, grote lappen plastic en ander bouwmateriaal. Voor de bouw zijn leerlingen van een regionale bouwopleiding ingeschakeld. Het materiaal is beschikbaar gesteld door een aannemer die elders in de gemeente een woontoren bouwt.

De gemeente gaat de inwoners ook vragen wat ze van de uitbreiding vinden. De gemeenteraad heeft al eerder aangekondigd danig rekening te zullen houden met die reacties wanneer het uitbreidingsplan definitief wordt vastgesteld.

Reageer op dit artikel