nieuws

Gevaar voor overstroming A2 geweken

bouwbreed Premium

Het overstromingsgevaar voor de autosnelweg A2 ter hoogte van Den Bosch is al de komende winter geweken. Rijkswaterstaat begint deze week met de aanleg van dijken aan weerszijde van de weg. Hoewel de werkzaamheden tot begin volgend jaar duren, zijn nieuwe overstromingen al vanaf 1 december niet meer mogelijk.

De autosnelweg loopt ten zuiden van Den Bosch door het natuurgebied het Bossche Broek. In januari brak tijdens de watersnood een dijk door langs het riviertje de Dommel. Daardoor liep het natuurgebied onder water. Ook de snelweg kwam over een afstand van vele honderden meters blank te staan. Dat leidde tot grote verkeersproblemen.

De aanleg van de dijken vindt plaats in het kader van de noodwet Deltaplan Grote Rivieren. De kosten bedragen ongeveer f. 4 miljoen. Volgens Rijkswaterstaat ondervindt het verkeer nauwelijks hinder van de werkzaamheden.

Reageer op dit artikel