nieuws

Gemeente Zwolle krijgt ‘milieupark’

bouwbreed

De gemeente Zwolle krijgt een milieu-educatief themapark. Ondermeer het voormalig Nationaal Milieupaviljoen – het Ecodrome van de Floriade te Zoetermeer – gaat er deel van uitmaken. Ook het Zwolse Natuurmuseum en het Milieucentrum De Nooter Hof verhuizen naar het themapark. Het park krijgt een oppervlakte van drie hectare en zal naar verwachting jaarlijks 100.000 bezoekers trekken. In het voorjaar van 1997 zal het opengaan. Libema Vrijetijdsparken BV gaat het park exploiteren. Libema doet dat al voor het Autotron in Rosmalen, het safaripark de Beekse Bergen en de IJsselhallen in Zwolle. Het park gaat ruim f. 21 miljoen kosten.

Naast exposities waarin de relatie tussen mens en milieu centraal staan, maakt water een belangrijk onderdeel uit van het park. Een van de trekkers wordt de ‘verliefdentuin’.

Reageer op dit artikel