nieuws

Gebruiksvriendelijk: kenmerk nieuwe Hitachi machines

bouwbreed Premium

Hitachi Power Tools Netherlands BV uit Nieuwegein, importeur van het gelijknamige programma elektrische handgereedschappen voor de professionele markt lanceert in zijn najaarsactie een aantal nieuwe produkten v oor de bouwnijverheid.

Een interessante machine voor de afbouwmarkt is onder meer de W4YE snelschroefautomaat. Deze 430 Watt sterke machine verwerkt gips- en spaanplaatschroeven in de afmeting 4 x 40 mm. Schroefband en bit zijn met behulp van een snelwisselsysteem gemakkelijk te vervangen terwijl het gepatenteerde schroefaanvoersysteem zorg draagt voor een probleemloze doorvoer van de strip. Ook de schroefdiepte is bij deze machine in te stellen. In de categorie handpalm-schuurmachines worden de twee nieuwe typen SV8SA en SV12SF gelanceerd. Beide vlakschuurmachines zijn uitgerust met trillingvrije handgreep en stofafzuiging en zijn ook te gebruiken in combinatie met een stofzuiger. De zoolmaat van deze 200 W schuurapparaten bedraagt 80 x 130 mm respectievelijk 100 x 110 mm. Nog twee andere professionele machines in het Hitachi programma zijn de boorhamer DH18VB en de hakhamer type H41SA. Eerstgenoemde heeft een boorcapaciteit van 18 mm maar niettemin een gewicht van slechts 1,6 kg. De elektro-pneumatische hakhamer H41SA weegt 4,8 kg en is geschikt voor het werken met zeskant beitels tot 13 mm. Deze machine heeft eveneens een trillingvrije handgreep.

Reageer op dit artikel