nieuws

FGH Bank blijft nog mede-eigenaar van fruitterminal

bouwbreed Premium

De overname van de fruitterminal in de Eemshaven is voorlopig van de baan. De Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM) staakt haar pogingen de Northern Express Terminal samen met een marktpartij over te nemen, zo heeft een woordvoerster van de NOM bekend gemaakt. Zowel fruithandelaar Regent Pacific uit Loenen als een groep noordelijke transportondernemingen zien er vanaf de terminal nieuw leven in te blazen.

De fruitterminal in de Eemshaven kwam in 1987 gereed. Inclusief infrastructuur vergde het complex een investering van f. 120 miljoen, waarvan het rijk een kwart voor zijn rekening nam. De bananenboten lieten de Eemshaven evenwel links liggen. In 1990 werd de verliesgevende terminal voor slechts f. 27,5 miljoen bij opbod verkocht aan de financiers FGH-bank en ABN/Amro. Zij vormden samen het bedrijf Tumulus.

Reageer op dit artikel