nieuws

Debus perslucht zuig-pompapparaat

bouwbreed

Debus Druckluft-Vakuumtechnik GmbH fabrikant van persluchtapparatuur brengt via Bieze Agenturen uit Roden een gecombineerde zuig-pompunit op de markt. Dit door middel van perslucht werkend apparaat is bedoeld voor het wegzuigen van vloeistoffen en deze vervolgens door pompen over grotere afstanden af te voeren.

Afhankelijk van soortelijk gewicht en viscositeit van de te verwerken vloeistof bereikt de zuig-pompunit een aanzuighoogte tot maximaal 2,5 meter en persopvoerhoogte van 8 meter. Omschakeling van zuigen op pompen gebeurt met behulp van een kogeldraaikraan, waarbij de werkdruk constant wordt gehouden op 1 bar. Een ingebouwde vlotterklep voorkomt overstroming van de opvangtank terwijl een overlastventiel overdruk voorkomt. De uit roestvaststaal vervaardigde tank is bestand tegen agressieve vloeistoffen waardoor met dit pompaggregaat een scala van vloeistoffen is te verwerken. De unit, type DDS 52 F KEG wordt geleverd met 10 meter persluchtleiding en koppelingen, 3 meter zuig- persslang en 0,5 meter lange zuigbuis. Voor een gemakkelijke verplaatsbaarheid is een 4-wielig onderstel te monteren.

Het leveringsprogramma van Debus omvat een viertal typen met opvangcapaciteiten van 20 tot 200 liter en een zuig/pomp capaciteit van 140/160 liter water per minuut.

Reageer op dit artikel