nieuws

Case 988 in mobiele en rupsuitvoering

bouwbreed Premium

Ter verfijning van zijn leveringsprogramma hydraulische graafmachines introduceerde Case Poclain zijn modellen 988 in mobiele en in rupsuitvoering. Overigens zijn beide modellen eerst begin 1996 in Nederland verkrijgbaar.

Nadat Case Poclain de vorige Matexpo had aangegrepen om zijn modellen 688B en 888B te introduceren werd dit jaar dezelfde gelegenheid aangepakt om het gat tussen de 888 en de 1188 op te vullen met een hydraulische graafmachine in zowel een mobiele als een rupsuitvoering, waarbij de type-aanduiding 988 is. Het bedrijfsgewicht van beide machines ligt rond de 17 a 18 ton.

Beide machines hebben als krachtbron een Case 6T 590 zescilinder turbogeladen dieselmotor met een inhoud van 5880 cm3 en een vermogen 126,4 kW (172 pk).

Powersensor

Ook bij de 988 uitvoeringen is het hydraulische systeem uitgevoerd met het door Case Poclain Powersensor-systeem. Met dit systeem kan vooraf, met tiptoets bediening, een programma worden ingesteld waarbij de belasting op de meest optimale manier aansluit bij de uit te voeren werkzaamheden. Dit biedt als voordeel dat de machinist onder alle omstandigheden optimaal kan functioneren, terwijl er tevens minder brandstof verbruikt wordt. Controle van alle machinefuncties vindt plaats via een compact display dat gesitueerd is aan de rechterarmleuning van de comfortabele machinistenstoel.

Met zijn volhydrostatische aandrijving komt de rupsuitvoering tot een rijsnelheid van 0 tot 3,3 km/uur. Optioneel kan de machine toegerust worden met een extra voorziening die een maximale rijsnelheid geeft van 5,5 km/uur. De trekkracht van de rupsmachine bedraagt 13.500 daN.

De onderwagen van de mobiele uitvoering staat standaard op vier banden in de maat 18-19,5 X F, doch kan ook in dubbellucht geleverd worden op banden in de maat 10.00 x 20. De draairadius van deze machine bedraagt, gemeten aan de buitenzijde, 6,44 meter.

In het terrein komt de 988 mobiel tot een rijsnelheid van 0 tot 7,5 km/uur terwijl de rijsnelheid op de weg maximaal 25 km/uur bedraagt.

Werkbereik

Uitgerust met een monogiek van 4,80 meter en een graafarm van 2,70 meter bedraagt de maximale reikwijdte van de rupsmachine 9,10 meter, de reikwijdte op grondniveau 8,95 meter, de maximale graafdiepte 5,90 meter, de werkhoogte 9,10 meter, en de laadhoogte 6,30 meter.

Voor de mobiele machine, uitgerust met een monogiek van 4,80 meter en een graafarm van 2,70 meter is de maximale reikwijdte 9,10 meter, de reikwijdte op grondniveau 8,95 meter, de werkhoogte 9,35 en de laadhoogte 6,55 meter.

Voor beide machines staat een ruime keus aan gieken, graafarmen en hulpstukken ter beschikking.

De nieuwe Case Poclain 988 hydraulische graafmachines in rups- en mobiele uitvoering stonden, volledig ten onrechte, enigszins weggemoffeld op de Matexpo.

Het controle display is ondanks het feit dat het compact is gebouwd zeer overzichtelijk en geeft alle functies duidelijk aan.

Reageer op dit artikel