nieuws

Britten vanaf oktober verplicht metrieke stelsel toe te passen

bouwbreed Premium

Vanaf 1 oktober zijn de Britten verplicht om land te meten in hectares in plaats van in ‘acres’, zoals zij gewend zijn. Op die datum, bekend als ‘M-day’, treedt een Europese richtlijn in werking die het metrieke stelsel dwingend voorschrijft.

Het blijft toegestaan om bestaande stukken land in acres te kopen en verkopen, maar nieuwe bouwgrond moet in hectares worden opgemeten. De richtlijn geldt ook voor de handel in bouwmaterialen. Een handelaar die zich niet aan de voorschriften houdt kan een boete tegemoet zien tot f 5000.

Inspecteurs die moeten toezien op de naleving van de richtlijn hebben verklaard dat zij de voorschriften soepel zullen toepassen. Bovendien is er een lijst van uitzonderingen, die met de dag langer wordt.

Reageer op dit artikel