nieuws

Wouter Thijssen wint Jonge Architecten Initiatief Eindhoven

bouwbreed

Wouter Thijssen heeft de Eindhovense JAI-prijs gewonnen. Het Jonge Architecten Initiatief is een gemeentelijke prijs om jonge architecten die van de TU-Eindhoven komen een kans op werk te geven. Thijssen mag zijn winnend ontwerp voor seniorenwoningen in het stadsdeel Strijp uitvoeren. Naar verwachting zal woningbouwcorporatie Stichting Volkshuisvesting in 1996 met de bouw beginnen.

Thijssen maakte het ontwerp in competitie met drie andere jonge architecten. De jury, met vertegenwoordigers van onder andere de buurt, woningbouwvereniging en welstandscommissie, koos unaniem voor zijn ontwerp. De jonge architect zal het ontwerp uitwerken met hulp van een “mentor”, de Rotterdamse architect Max Zeven.

Reageer op dit artikel