nieuws

Vervuild perceel krijgt kadastrale code

bouwbreed Premium

Er worden speciale codes in het leven geroepen om particuliere kopers in staat te stellen bij het Kadaster informatie te verkrijgen over bodemverontreiniging. Hiertoe is besloten na overleg met de gemeenten, provincies, makelaars, notarissen en advocaten, zo laat minister De Boer de Tweede Kamer weten.

Een perceel waarvan de grond geheel is verontreinigd krijgt de code ‘WB’ met zich mee. Is het perceel gedeeltelijk verontreinigd, dan wordt de code ‘WBD’ gehanteerd.

Volgens De Boer heeft de code voor de potentiele kopers een signalerende functie. Doel is om deze te wijzen op het feit dat er iets met de grond aan de hand is. Om kennis te nemen van wat er precies mis is, kan informatie worden ingewonnen bij kadaster, gemeente of provincie.

Reageer op dit artikel