nieuws

OESO: staalprijzen gaan verder omhoog

bouwbreed Premium

Staalfabrikanten in de Europese Unie zullen zowel dit als volgend jaar goede zaken doen. Het verbruik van staal neemt verder toe, de produktie komt op een nieuw record terwijl de bezettingsgraad van de fabrieken gestaag verder oploopt. Dat betekent dat de stijging van de staalprijzen voorlopig nog aanhoudt.

Dat schrijft de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in haar jongste rapport over de staalmarkt. De in Parijs gevestigde instelling verklaart de opleving met de aanhoudende economische groei die de lidstaten van de Europese Unie doormaken. Vooral de vraag naar staal uit de bouw trekt scherp aan. Ook de scheepsbouw, de auto-industrie en de machinebouw leveren een aardige bijdrage aan de toename in het staalverbruik.

Dit jaar maken de concerns samen 143 miljoen ton. Volgend jaar zal 146 miljoen ton uit de Europese fabrieken rollen, zo hebben de OESO-economen becijferd.

Reageer op dit artikel