nieuws

Noord-Holland dekt Groenfondsloterij

bouwbreed Premium

Gedeputeerde staten van Noord-Holland zijn bereid maximaal f. 1,9 miljoen uit te trekken om het tekort bij de Nationale Groenfondsloterij te dekken. Het tekort wordt voorlopig geschat op f. 1,85 miljoen.

De Stichting Nationale Groenfondsloterij is mede op initiatief van de provincie Noord-Holland opgericht om groene poen in Nederland te helpen. Kopers van een lot steunen direct het milieu, zo luidde de opzet. De verkoop van loten viel echter tegen. Daardoor kwam de stichting fors in de financiele problemen. In juli dit jaar is er een trekking geweest, waarbij de hoofdprijzen niet zijn gevallen.

GS van Noord-Holland vinden dat het tekort bij het fonds niet tot faillissement van de stichting mag leiden. Een faillissement zou volgens het college het bewustwordingsproces bij de burger dat er geld nodig is voor groene poen, geweld aandoen.

Het standpunt van GS wordt 30 augustus besproken in de statencommissie financiele middelen. Naast het tekort bij het Groenfonds is ook nog ongeveer drie ton nodig voor het planten van zo’n 62.000 bomen. De provincie Noord-Holland heeft beloofd evenveel bomen te laten planten als er loten werden verkocht.

Reageer op dit artikel