nieuws

Nieuwe lijn r.v.s dompelpompen van Nocchi

bouwbreed

Sinds 9 augustus brengt de Nederlandse importeur van de in Italie gebouwde Nocchi dompelpompen een nieuwe lijn pompen in roestvaststalen uitvoering op de Nederlandse markt. De lijn zal in drie series leverbaar zijn.

In de bouw is het bedrijf Pompen Compagnie Bedu BV uit Ede niet geheel onbekend. Naast het importeurschap voor de Benelux van ondermeer Zenit-, Pedrollo- en Kubicon pompen, heeft het bedrijf inmiddels ook een goede naam waar het gaat om het onderhoud en reparatie van pompen van welk merk dan ook.

Sinds 9 augustus heeft men met een geheel nieuwe vertegenwoordiging’ de Nocchi roestvaststalen dompelpompen, die in Italie geproduceerd worden. De nieuwe pompenlijn bestaat uit drie series: Drenoxpompen voor het verpompen van regen- en afvalwater zonder vaste bestanddelen; Omniapompen voor het verpompen van regen- en afvalwater met vaste bestanddelen tot een korrelgrootte van maximaal 20 mm en de Bioxpompen voor het verpompen van regen- en afvalwater met vaste bestanddelen tot een korrelgrootte van maximaal 40 mm.

De dompelpompen zijn alleen leverbaar in 220 Volt uitvoering terwijl naast de standaard-uitvoering ook een pomp met automaat geleverd kan worden waarbij een niveauschakelaar de pompen automatisch aan- en uitschakelen.

Drenox

De Drenox-serie pompen is leverbaar in vier types met capaciteiten van minimaal 0,6 m3 per uur tot maximaal 18 m3 per uur. De opvoerhoogten varieren van maximaal 6,5 m.w.k. bij het kleinste type tot maximaal 10,5 m.w.k. bij het grootste type.

Deze dompelpompen die geheel vervaardigd zijn uit roestvaststaal zijn voorzien van een koelmantel rond de elektromotor waardoor de koeling optimaal is en de pompen half gedompeld ke werken, dit in tegenstelling tot de normale dompelpompen.

De Drenox-pompen zijn uitgevoerd met het asafdichtingssysteem dat zich al jarenlang heeft bewezen bij de Babysub dompelpompen, namelijk de keramische asbus met twee lipseals waardoor de pompen geschikt zijn voor vol continu gebruik.

Omnia

Ook de de pompen uit de Omnia-serie zijn voorzien van de koelmotor rond de elektromotor en het speciale asafdichtingssysteem. In tegenstelling tot de Drenox-pompen zijn de Omnia-pompen uitgerust met een vortex waaier zodat deze geschikt zijn voor het verpompen van afvalwater met vaste bestanddelen tot een korrelgrootte van maximaal 20 mm.

De Omnia-serie is leverbaar in drie types met capaciteiten van minimaal 0.6 m3 per uur tot maximaal 12 m3 per uur. De geheel in roestvaststaal uitgevoerde pompen hebben opvoerhoogten van 4,1 tot 7,8 m.w.k.

Biox

De biox-serie dompelpompen, die over dezelfde pompkarakteristieken beschikken als de Drenox en Omnia serie, heeft als asafdichting een mechanical seal. De Biox-pompen zijn ontworpen om zowel als stationaire als draagbare pomp dienst te doen.

De serie is leverbaar in drie types met capaciteiten van minimaal 3 m3 per uur tot maximaal 21 m3 per uur. De opvoerhoogten varieren van maximaal 6 bij het kleinste type tot maximaal 11,2 m.w.k. bij het grootste type. Ook deze pompen zijn geheel vervaardigd uit roestvaststaal.

Anders dan de andere pompen uit het Nocchi-programma beschikt de Biox-pomp niet over een zuigkorf maar staat de pomp op een pompvoet. Tevens heeft deze serie pompen een grotere persaansluiting, in verband met de vrije doorlaat van 40 mm.

De Nocchi dompelpompen worden standaard geleverd met 10 meter aansluitkabel en geschikt voor vloeistoftemperaturen tot maximaal 50 gr. C.

Reageer op dit artikel