nieuws

Nieuwe hulpstof voor beton en mortel

bouwbreed Premium

Sika BV uit Maarssen heeft onder de naam SikaCem Emulsie een nieuwe hulpstof voor beton en mortel op de markt gebracht. Deze stof, die de eigenschappen van hydraulische mortels en hechtingen moet verbeteren, is samengesteld op basis van een niet-verzeepbare polymeerdispersie met cement-reactieve micro-silica.

Het produkt reageert met de kalk die vrijkomt bij cementverharding en vormt een extra cementsteen. Daardoor verbeteren de hechting, de verwerking en de verdichting. Ook de homogeniteit en de modelleerbaarheid nemen toe. De slijtweerstand, de waterdichtheid en de bestendigheid tegen chemicalien wordt eveneens hoger als het produkt wordt toegevoegd.

SikaCem Emulsie is onder meer geschikt als hechtbrug voor beton, mortels en pleisters en kan worden gebruikt om uitvul- en reparatiemortels te versterken. Het kan bovendien zorgen voor bijna stofvrije zandcementvloeren met een hoge slijtvastheid en voor pleisterlagen en mortels met een hoge waterdichtheid. Ook het gebruik in voegmortels en lijmmortels voor tegels en stenen behoort tot de mogelijkheden.

Reageer op dit artikel