nieuws

NedCar wil geen automuseum op fabrieksterrein

bouwbreed

De aandeelhouders van Volvo en Mitsubishi werken niet mee aan de bouw van een Evolution Centre op het fabrieksterrein van NedCar in Born. De stichting die met de voorbereiding van de bouw bezig is heeft dit teleurstellend bericht ontvangen.

Met de bouw op het fabrieksterrein, een bouwkavel van 1100 m2, is f. 1,3 miljoen gemoeid. Het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkelingen en de Provincie Limburg hebben gezamenlijk f. 650.000 subsidie toegezegd. Het restant wil de stichting lenen.

NedCar dat grote uitbreidingsplannen heeft zegt de grond zelf nodig te hebben. Het bedrijf zet nog een streep door de rekening; het is voortaan niet meer toegankelijk voor bedrijfsbezoeken. Hierdoor dreigt de basis voor de exploitatie weg te vallen. Verwacht wordt namelijk dat de bezoekers van NedCar aansluitend het museum zouden bezoeken.

De stichting onderzoekt of de omgeving van DSM of Airport Maastricht-Aachen een alternatief is voor een eventuele vestiging. Ook wil voorzitter Huub Creemers, oud-burgemeester van Born, nog een poging wagen om de NedCar-bazen op andere gedachten te brengen.

Reageer op dit artikel