nieuws

Limburg krijgt f. 40 mln extra voor bouwprogramma gezondheidszorg

bouwbreed

Minister Borst van Volksgezondheid heeft het investeringsbudget voor het bouwprogramma 1994-1996 ten behoeve van de Limburgse gezondsheidszorg verhoogd met bijna – 40 miljoen tot ruim – 280 miljoen. Ze heeft ermee ingestemd om nog 12 initiatieven aan het programma toe te voegen. Met de toezegging van de minister, kan een aantal knelpunten in de Limburgse gezondheidszorg met spoed worden aangepakt.

In Horst mag het verpleeghuis ‘Elzenhorst’ worden uitgebreid. Het Regionaal Instituut voor Beschermd Wonen Oostelijk Zuid-Limburg mag nieuwbouw plegen.

De Prof. Duboisstichting in Venlo kan beginnen met de herhuisvesting van 27 jonge verpleeghuispatienten en kan de vervangende nieuwbouw van een activiteitencentrum realiseren.

Verpleeghuis ‘Schuttershof’ in Brunssum mag de verpleegafdelingen gaan renoveren, terwijl het ‘De Weverziekenhuis’ in Heerlen de werktuigkundige infrastructuur mag vernieuwen.

Het Psycho-medisch Streekcentrum Vijverdal in Maastricht kan de renovatie van de ruimten voor kortdurende behandeling ter hand nemen.

Tenslotte ke de tehuizen ‘St. Augustinus’ te Gennep en ‘St. Anne’ in Heel de eerste fase van hun vernieuwingsplannen uitvoeren.

Reageer op dit artikel