nieuws

Invoering kwaliteitsaanduiding voor breedplaatvloeren

bouwbreed

De Belgische fabrikant van betonnen breedplaatvloeren Kerkstoel NV te Grobbendonk neemt deel aan de invoering van een nieuwe kwaliteitsaanduiding, het HiQ-merk. Het wordt ingevoerd door twaalf Duitse, een Oostenrijkse en de Belgische fabrikant. Zij maken allen deel uit van de Syspro-Groep.

De producenten van breedplaatvloeren moeten in ieder geval voor juli 1996 gecertificeerd zijn volgens ISO 9001. Hun organisaties zullen jaarlijks onderworpen worden aan een toetsing door een extern instituut. Volgens de fabrikanten is de kwaliteit van de breedplaatvloeren beter dan voorgeschreven door de vigerende Duitse norm.

De Syspro Qualtitatsgemeinschaft e.V. streeft een hogere Europese norm na. Op welke kwaliteiten de Syspro-TEC breedplaatvloeren beoordeeld zullen worden, wordt niet vermeld. Er wordt gekeurd volgens een puntenstelsel. De produkten moeten tenminste 71% van het haalbare aantal punten krijgen om goedgekeurd te worden. Halen zij minder, dan moeten er verbeteringen aangebracht worden. Is het aantal punten minder dan 50% van het haalbare, dan vindt de eerstvolgende keuring binnen drie maanden plaats.

Produktie van breedplaatvloeren bij Kerkstoel NV te Grobbendonk in Belgie.

Reageer op dit artikel