nieuws

Hochtief kan nu eindelijk vliegveld Athene aanleggen

bouwbreed

Het Duitse bouwconcern Hochtief heeft begin deze week het bouwcontract getekend voor het vliegveld van Athene. De kosten bedragen ECU 2,2 miljard en in november wordt begonnen met de bouw.

Het vliegveldpo is door een regeringswissel ruim twee jaar opgehouden. De huidige socialistische regering wilde eerst het contract, dat door de vorige regering was afgesloten, nog eens onder de loep nemen. De bouwcombinatie Athens Airport Company wordt belast met de bouw en beheer van het vliegveld dat begin volgende eeuw open moet gaan. Hochtief heeft een belang van 45 procent in het bedrijf.

Ballast Nedam, Hochtief heeft in deze bouwer een aanzienlijk belang, laat weten geinteresseerd te zijn in deelname.

“Maar gezien de vakantie hebben we ons nog niet in het po ke verdiepen.” De EIB financiert het po voor een deel. Hochtief en zijn andere bouwpartners dragen ook een stuk aan de financiering bij. Voor het binnenhalen van dergelijke grote internationale bouwpoen wordt het voor de aannemerij steeds belangrijker om financiers aan zich te binden.

Hans-Peter Keitel, bestuursvoorzitter Hochtief, was na de ondertekening een tevreden mens. “Het is het grootste bouwpo in onze historie. Daarnaast is het een mijlpaal dat wordt begonnen met de aanleg van de infrapoen van de EU.”

In het voorbijgaan vertelde Keitel dat hij een belang had genomen van 46,5 procent in de Poolse bouwer POZ Building Ltd. De bouwer is marktleider in het gebied Posen en heeft een omzet van DM 60 miljoen.

Reageer op dit artikel