nieuws

Harderwijk wil geld van rijk en provincie voor kruispunten

bouwbreed

De gemeente Harderwijk wil twee ongelijkvloerse kruisingen aanleggen op de N302. Hierdoor kan het verkeer beter doorstromen. Om de aanleg mogelijk te maken is financiele steun van her rijk nodig.

De gemeente wordt in de zomer druk bezocht door toeristen. De verkeersstroom die dit teweeg brengt kan het wegennet nauwelijks bolwerken. Harderwijk heeft de provincie Gelderland en het rijk al vaker om financiele steun voor dat plan gevraagd, maar ving steeds bot.

Daarnaast is er het parkeerprobleem. Op drukke dagen is er behoefte aan 4200 plaatsen. Zoveel zijn er niet. De auto’s moeten uitwijken naar grasvelden en industrieterreinen.

Een woordvoerder van de provincie liet maandag alvast weten, dat het verzoek om financiele steun voor de verkeersplannen weinig zin heeft. Het 37.000 inwoners tellende Harderwijk heeft slechts zes weken per jaar te kampen met de verkeersproblemen, en dat is te weinig voor een maatregel van – 10 a – 15 miljoen. “Bovendien hou je toch ook dan nog files”, aldus de provinciewoordvoerder. De provincie wil liever werken aan betere openbaar-vervoerverbindingen. Concrete plannen daarvoor liggen nog niet op tafel.

Reageer op dit artikel