nieuws

Graafkunstjes op de vierkante meter

bouwbreed Premium

Toen in het Duitse Magdenburg een woonwijkje diende te worEen bedrijf dat gespecialiseerd is in dit soort werk is de Tiefbau GmbH te Magdenburg.

Voor dit nauwe stadswerk heeft men, toen men het bedrijf in 1992 startte, gekozen voor het kleinmaterieel van de Duitse producent Schaeff. Nu, enkele jaren later heeft men reeds de beschikking over vier HR 12 minigraafmachines, drie voorlopers van deze machine, de HR 02, twee wielladers van het type SKL 831 en drie zwenkladers van het type SKS 631.

De hier gebruikte machine is een HR12 met een Knickmatic, geknikte giek en een over het derde hydrauliekpunt gestuurde grijperbak.

Met deze combinatie, waarbij de machinist door het frontglas onder het dak te schuiven een uitstekend zicht op het werk heeft, kan het werk snel en accuraat worden uitgevoerd.

De grond kan tot een diepte van 2,21 meter worden weggegraven terwijl de machine, door een uitstorthoogte van 2,91 meter, de laadbak van een middelgrote vrachtwagen kan beladen.

In Magdenburg was het graven van een sleuf voor de aanleg van een huisaansluiting t.b.v. het aardgas een waar kunstje door de wel zeer nauw bemeten werk-ruimte.

Reageer op dit artikel